Powered by KultuNaut

Det sker i Faxe Kommune

Foredrag ved Tove Fleischer om "Kærlighed i kommunismens tid"
Hvor: Faxe Bibliotek & Borgerservice , Rådhusvej 4, Faxe
Hvornår: Tirsdag den 5. november 2019, kl. 19.
Afstand:
Pris: (Entré: 50 kr, Adgang Biblioteksklubmedlemmer 40 kr)
Arrangør: Haslev Bibliotek & Borgerservice.

Den 9. november i år er det 30 år siden, Berlinmuren faldt. Det markerer vi med dette foredrag, hvor Tove Fleischer fortæller, hvordan det var at leve i DDR inden murens fald.

Med udgangspunkt i sin erindringsbog Kærlighed i kommunismens tid, som udkom i 2017, fortæller Tove Fleischer om dagligdagen i det nu forsvundne DDR og om de udfordringer, det førte med sig at skulle omstille sit liv fra vestlig overflod til østeuropæisk varemangel. Med udgangspunkt i sin erindringsbog Kærlighed i kommunismens tid, som udkom i 2017, Hun beretter om, hvordan det var at skulle indleve sig i en gammeldags tysk virkelighed, samtidig med at hun insisterede på at give sine børn en moderne dansk opdragelse, og hun funderer over, hvorfor DDR og østtyskerne alligevel på mange måder havde meget tilfælles med Danmark og danskerne.

Tove Fleischer oplevede også det tysk-tyske forhold set fra den østtyske side. Selv om hun ikke havde sympati for den kommunistiske styreform, solidariserede hun sig med den østtyske befolkning i de interne tyske spørgsmål, og hun trækker tråde fra de daværende DDR-frustrationer til de genforeningsproblemer, der stadig ikke er helt overvundet mere end 25 år senere


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet