Powered by KultuNaut

Det sker i Faxe Kommune

Verdensberømt porcelænssamling og paradehuset vises frem
Hvor: Gisselfeld Kloster , Gisselfeldvej 3, Haslev
Hvornår: Fredag den 22. april 2022
Afstand:

Glæd dig til et helt særligt arrangement, når vi sammen besøger den gamle renæssanceborg samt får en rundvisning i det vidunderlige Paradehus omgivet af den smukke slotspark

Navnet Gisselfeld kan føres helt tilbage til år 1370, men den røde borg, som du ser i dag, blev bygget i perioden 1547 til 1575 af Peder Oxe, Danmarks mægtige rigshofmester. Der har været haveanlæg omkring Slottet siden da. Den nuværende slotspark er på ca. 40 ha og blev anlagt i slutningen af det 19. århundrede af den berømte engelske havearkitekt H. E. Millner. En engelsk landskabshave beriget med skønne oaser og botaniske sjældenheder, der er helt eventyrlig at gå en tur i.

H.C. Andersen fandt inspiration til eventyret om Den Grimme Ælling lige her på Gisselfeld. Det kan man godt forstå, da omgivelserne ikke bliver meget mere inspirerende end netop her: Det smukke Gisselfeld Kloster er omkranset af sin voldgrav, den imponerende park og de store skove.

Efter rundvisningen på slottet fortsætter vi over i det fortryllende Paradehus hvor Greg viser rundt og giver os en særlig viden om denne grønne oase!

På glædeligt gensyn

The Danish Club og Gisselfeld Kloster


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet