Powered by KultuNaut

Det sker i Faxe Kommune

AU Livestream: Ekstrem fordøjelse
Hvor: Haslev Bibliotek & Borgerservice , Jernbanegade 62, Haslev
Hvornår: Tirsdag den 15. marts 2022, kl. 18.50.
Afstand:
Pris: Entré: Gratis billetter

Alle kender følelsen af at være sulten, og de fleste kan sikkert genkende den gentagende lyst til mad i løbet af dagen. Modsat os mennesker trives slanger med at æde enorme måltider efter lang tids faste.

Med et ekstremt fordøjelsessystem kan slanger nemlig æde mere end deres egen kropsvægt efter mange måneders faste, og studier på Aarhus Universitet har været med til at forklare hvordan og hvorfor stofskiftet stiger under fordøjelsen af de enorme måltider. Den nyeste forskning viser også at slangernes muskler vokser under fordøjelse - helt uden motion - og en forståelse af denne evne kunne være fordelagtig i at forhindre mennesker i at miste muskelmasse under sygdom og aldring.

Forskning i slangens ekstreme fordøjelsessystem giver indblik i hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste, og foredraget vil derfor drage paralleller til menneskets evne til at overleve perioder uden føde. Herunder hvordan ekstrem, længerevarende underernæring påvirker hele menneskekroppen og leder til fysiologisk forfald. En del af denne viden stammer fra studier i Warszawas ghetto hvor jødiske læger udførte fysiologiske målinger under 2. verdenskrig


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet