Powered by KultuNaut

Det sker i Faxe Kommune

Podekursus del 1
Hvor: Karise Permatopia , Køgevej 15A, Karise
Hvornår: Lørdag den 22. januar 2022, kl. 10-13.
Afstand:
Pris: Entré: 400 kr

Kurset løber over to kursusdage. Dette er den første del af kurset (det er dog muligt kun at være med på det ene eller andet hvis ønsket)

Dagens forløb
Vi mødes for at lære den korrekte snitteteknik. Du lærer, hvordan du finder og tager dine egne podekviste, og hvordan du skal opbevare dem til vi mødes igen.

Vi bruger først tid på at lære at snitte et skråsnit, som er det, vi skal kunne til den form for podning, der hedder kopulation. Derefter tager vi en pause, hvor vi går i Permatopias egen frugthave for at lære, hvordan en podekvist skal klippes, og der gives instruktion i opbevaring af kvistene. Derefter vender vi tilbage til at øve skråsnit og bindeteknik.

Kursets formål
At kunne formere sine egne planter giver en umiddelbar glæde ved at se det lykkes. Det er et under, at et stykke stængel sætter rødder og bliver til en ny livskraftig plante. Det er desuden miljøvenligt at formere sine egne planter. Rigtig mange af de planter, der er til salg, også økologiske, har startet deres liv i f. eks Israel eller Ægypten. De bliver hjemkøbt som småplanter, der pottes op i spagnumblandet jord ( spagnum er en ressource, som er dannet gennem tusinder af år) drives frem med lys og varme, så vi kan købe dem nærmest året rundt. I Permatopia laver vi vores egen jord af plantemateriale såsom græs, afklip mv, der komposteres og blandes med grus, markjord mv. Det er pt. næsten ikke muligt at købe f. eks frugttræer og frugtbuske, der har startet deres liv som økologiske planter, så her er en unik mulighed for at lære, hvordan man på en bæredygtig måde kan få flere pryd og nytteplanter i egen have.

Praktisk information
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Medbring gerne en skarp, lige kniv og en stor plasticpose til at opbevare dine kviste i. Plaster til fingrene.

OBS: Køber du billet til begge kurser med det samme giver vi 100 kr i rabat.
Husk at vælge Podekursus 1+2 ved billettype.

Kurset er delvis udendørs, så husk tøj efter vejret.

Der vil være en let anretning til frokost og kaffe efter kurset.

Gennemføres med udgangspunkt i gældende coronaregler


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet