Powered by KultuNaut

Det sker i Faxe Kommune

Forfatterforedrag med Søren Ulrik Thomsen
Hvor: Haslev Bibliotek & Borgerservice , Jernbanegade 62, Haslev
Hvornår: Tirsdag den 6. december 2022, kl. 19.
Afstand:
Pris: Entré: 50 kr, Adgang biblioteksklubmedlem 40 kr, Adgang læseklubmedlem 30 kr

Store Kongensgade 23

I foredraget tager Søren Ulrik Thomsen os med ind i erindringen med udgangspunkt i sin bog Store Kongensgade 23, der udkom i 2021. Et reflekterede erindringsessay fuldt af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole, men også af tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab bliver ofte betragtet som et af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

Digteren Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i Litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet Den Blå Port 1985-91. Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med sin første digtsamling "City Slang". Denne blev næste år efterfulgt af "Ukendt under den samme måne" (1982) og siden af "Nye digte" (1987), "Hjemfalden" (1991) og "Det skabtes vaklen" (1996), "Rystet Spejl" (2011) og i 2016 udkom "En hårnål klemt inde bag panelet", der er en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst sin egen dødelighed i en række tænksomme og velturnerede korttekster. Søren Ulrik Thomsen har siden 1995 været medlem af Det danske Akademi og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater, heriblandt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1995, Weekendavisens Litteraturpris i 1992, Otto Gelsted Prisen fra Det danske Akademi i 1985.

En lang række forfattere har desuden behandlet Søren Ulrik Thomsens værker og liv, og i 1998 lavede Jørgen Leth portrætfilmen "Jeg er levende - Søren Ulrik Thomsen"


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet