Powered by KultuNaut

KultuNaut

Operakino: Parsifal fra Wien mar/2023
Hvor: Værløse Bio & Cafe , Bymidten 44, Værløse
Hvornår: Søndag den 19. marts 2023, kl. 11.
Afstand:

Er han den 'rene tåbe, oplyst af medfølelse', som, hvilket er blevet profeteret, vil rense riget?
Parsifal er Richard Wagners mesterværk og sidste opera, det er på mange måder summen af hans værker, og måske stiller operaen spørgsmålet: Hvem er jeg? Hvad skal jeg tro? Hvordan finder jeg ud af det?
I sit sidste musikdrama Parsifal forvandler Wagner frygten for fristelserne og det syndige begær til en fortælling om forløsning. Partituret kontrasterer det hellige med det sanselige, fra musikkens skarpe storhed og processionen til gralsalen i 1. akt til den rigt orkestrerede scene, hvor Kundry forsøger at forføre Parsifal i 2. akt. Der er sektioner af næsten overjordisk skønhed som f.eks. I Prologen og operaens slutscene, hvor Parsifal afslører gralen for ridderne.
Den russiske instruktør Kirill Serebrennikovs frygtløshed, som man nærmest fysisk kan mærke i hans produktioner, fascinerer nogle lige så meget, som den forvirrer andre. Hans radikale læsning af Wagners sidste storslåede opera på Wiener Staatsoper betragter Parsifal som en befrielsesopera, nemlig som en befrielse fra sig selv gennem erkendelsen af, at vejen til frihed kun kan tackles af en selv.
Det er med Jonas Kaufmann som Parsifal og Elina Garanca i sin rolledebut som Kundry; to af tidens store ikoner i førsteklasses vokalform og fordybet i deres roller i en grad, der overskrider den hype, der omgiver dem. Philippe Jordan, der dirigerer Wiens statsoperas orkester, vælger en lys, hurtig Wagner. "En luksusbesætning til Wagners vidunderlyde" skrev Salzburger Nachrichten, og Frankfurter Allgemeines Magazin skrev "Serebrennikov fremtryller verdener af billeder, der aldrig lader dig gå."


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet