Powered by KultuNaut

KultuNaut

Hørvævsmuseet
Nårupvej 30
5620 Glamsbjerg
Tlf: 64 72 28 85
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.3097, Lon 10.1166
Åbent: Gratis adgang til café og butik. Museum: Voksne, inkl. rundvisning 60 kr Grupper (min. 10) 50 kr pr. person. Børn under 13 år sammen med voksne gratis.
Entré: Gratis adgang til café og butik. Voksne, inkl. rundvisning 60 kr Grupper (min. 10) 50 kr pr. person. Børn under 13 år sammen med voksne gratis.

Museet er et arbejdende museum, hvor en kreds af frivillige, mødes et par formiddage om ugen for at væve, arbejde i pudsestuen, reparere maskiner, sætte nye aktiviteter i gang mm. Alt sammen for at gøre det muligt at vise et levende museum frem for publikum, men også for at medvirke til at historien om dette gamle håndværk, som senere blev industrialiseret, bliver gemt.

Et besøg på Hørvævsmuseet omfatter altid et tilbud om en rundvisning i de faste udstillinger. De besøgende hører om Hørvævsmuseets baggrund og følger den manuelle hørforarbejdning. Den store samling af væve bruges til at fortælle vævningens historie. Arbejdsgangen i vævning på maskinvæve fra bl.a. Tommerup Væveri gennemgås og jacquardvæven demonstreres.

Hørvævsmuseet er beliggende på herregården Krengerup i skovrige, naturskønne omgivelser


Viser 1-10 ud af 40 fra/efter 15. jun. 2024
Tilpas kortetVis på kortet